Hledáte přístroj, se kterým uvaříte šťavnaté pokrmy plné chutí?
Vyzkoušejte univerzální vařič Steba SV 200 PRO Sous-Vide. Použití tohoto kuchyňského pomocníka už není pouze výsadou gastronomických zařízení, dnes je tato metoda dostupná také domácnostem.Vyzkoušejte ho a třeba si tento způsob vaření oblíbíte i vy.
Nový trend ve vaření
Sous-vide je metoda vaření ve vakuu, která probíhá při nízké konstantní teplotě. Teplota je nižší než bod varu, většinou se pohybuje v rozmezí 55 – 65 stupňů Celsia. Důležitým rysem této úpravy pokrmů je to, že veškeré chuťové a výživové složky zůstávají. Díky vakuovému obalu zůstávají uvnitř a nestane se tak, že by došlo k jejich ztrátě. Výsledkem je měkké, šťavnaté maso, které se pod vidličkou rozpadne. Použít ho můžete také pro přípravu zeleniny, ovoce, hub nebo třeba s ním zpracujete i vajíčka.
Použití je velmi jednoduché. Do nádoby napustíte vodu po trysku a zapnete nahřívání přístroje, které trvá kolem půl hodiny, než dosáhne požadované teploty. Poté již můžete vkládat speciálně zavakuované maso nebo jiné druhy potravin ve vzduchotěsném umělohmotném obalu. Výhodou tohoto způsobu vaření je, že se všechny chutě skvěle propojí. Maso navíc bude šťavnaté a uvařené všude naprosto stejně. Při takovém vaření ve vakuu se potraviny vaří po různě dlouho dobu, záleží na typu a tloušťce masa, většinou se ale jedná o několik hodin.
Pomalu, ale jistě
Univerzální vařič Steba o příkonu 800W umožňuje přesné vaření s maximálním rozdílem 0,1 stupňů Celsia a efektivní cirkulace vody se postará o zajištění rovnoměrné teploty 7,5l/min.S tímto vařičem budete mít přesnou kontrolu nad teplotou vody a to díky regulaci teploty až na 99 stupňů Celsia. Údržba přístroje je rychlá, protože se jednotlivé díly snadno čistí a je možné je dát i do myčky. Informování o aktuální a nastavené teplotě budete prostřednictvím osvětleného LCD displeje.Můžete si také nastavit časovač. Vybaven je paměťovou funkcí, díky které si můžete nastavení uložit a mít ho tak kdykoliv rychle k dispozici. Přístroj o objemu 12,5 litru zvládne až 50 porcí najednou.
Sous-vide vařič
Sous-vide (tzn. "ve vakuu") je metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované se potraviny pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu potraviny.
Nerezové tělo přístroje
Umožňuje přesné vaření (max. 0,1 °C rozdíl)
Efektivní cirkulace vody pro zajištění rozvnoměrné teploty: 7,5 l / min
Osvětlený LCD displej:
Nastavená teplota
Aktuální teplota
Časovač
Přesná elektronická regulace teploty až do 99 °C
Objem 12,5 l
Rozměry (šxvxh) 30x20x23,5 cm
Hmotnost 6,2 kg
Vypínač Zapnuto/Vypnuto
Funkce paměti
Až 50 porcí najednou
Snadné čištění díky možnosti mýt v myčce na nádobí
Potraviny zůstanou šťavnaté, jejich barva a aroma se přípravou ještě zintenzívní. (Nedochází k vysoušení, k oxidaci ani k vyluhování potravin)