Login

Heslo

Zapomenuté heslo


La Pavoni Cellini Classic black pákový kávovar


La Pavoni Cellini Classic black pákový kávovar

La Pavoni Cellini Classic black pákový kávovar

La Pavoni Cellini Classic black pákový kávovar

La Pavoni Cellini Classic black pákový kávovar

La Pavoni Cellini Classic black pákový kávovar

La Pavoni Cellini Classic black pákový kávovar

Výrobce
Dostupnost
1 týden
Cena vč. DPH
36 990 Kč
Množství

Popis zboží

Espresso kávovar La Pavoni Cellini Classic vás ohromí nejen elegancí, ale také skvělou výbavou a funkčností. Milovníci italského designu ocení precizní zpracování do nejmenšího detailu a nadčasovou kombinaci matně černé barvy s chromovanými prvky.

Konstrukce a vybavení modelu zajišťuje perfektní teplotní stabilitu – pákový kávovar La Pavoni Cellini Classic disponuje profesionální hlavou E61 a velkým bojlerem o objemu 1,8 l. Dále je vybaven externí izolací, díky které kromě lepší tepelné stability potěší i nižší spotřebou energie, vibračním čerpadlem a tlakoměrem ukazujícím tlak v bojleru.

Systém typu HX (výměník) umožňuje najednou připravovat espresso a šlehat mléko pro mléčné speciality. Samozřejmostí je také Cool Touch tryska na páru, o kterou se při šlehání mléčné pěny pro své oblíbené cappuccino nespálíte. Kromě trysky na páru disponuje tento model i tryskou na horkou vodu.

Balení kávovaru obsahuje sadu pák (s jednovýpustí a dvouvýpustí), tamper (pěchovadlo), sadu filtrů (na 1 a 2 porce, slepý filtr), plastovou odměrku na kávu a čistící kartáček.

Espresso kávovar La Pavoni Cellini Classic vám pomůže připravit dokonalé espresso a nadýchané cappuccino jako z kavárny i v domácích podmínkách.

E61 hlava
V 60. letech minulého století přišla na trh nová technologie, která se brzy stala jedním z nejrozšířenějších principů stabilizace teploty vody při extrakci kávy. Hlava E61 je připojena na okruh vody (bojler), voda v bojleru potom cirkuluje přes komoru hlavy E61. Hlava je tak prohřívaná vodou z espresso bojleru a díky tomu přispívá během extrakce ke stabilizace teploty. Tato technologie je jedna z nejpoužívanějších technologií dodnes.

Hlava kávovaru – profesionální rozměr (58 mm)
I domácí kávovary mohou disponovat profesionálními parametry. Klasickým příkladem je právě profesionální neboli komerční rozměr hlavy kávovaru. Tento parametr je důležitý nejen z důvodu kompatibility baristického příslušenství, ale také z hlediska dosažení té nejlepší teplotní stability. Tu zajišťuje mimo jiné právě robustnější a silnější konstrukce hlavy, než jakou disponují modely s domácím rozměrem.

2 okruhy závislé - HX (Heat Exchanger), výměník
Kávovar se systémem bojlerů HX, tedy výměník, umožňuje velmi komfortní obsluhu při přípravě mléčných nápojů (šlehání mléka). Je možné současně vařit espresso a šlehat mléko. Pára je ihned k dispozici bez čekání.

HX funguje tak, že máme k dispozici 2 okruhy a topné těleso je pouze v jednom z nich - v servisním bojleru. Okruh na espresso nemá vlastní topné těleso a voda v tomto okruhu je ohřívaná pomocí toho druhého okruhu (servisního bojleru). Okruh pro espresso vlastně prochází skrz větší servisní bojler, který ho ohřívá. Regulovat lze pouze servisní bojler. Pokud zvýšíme teplotu v bojleru (např. chceme silnější páru), přímo to ovlivní také teplotu vody ve výměníku/okruhu na espresso.

Bojler
Bojler je nádoba o určitém objemu vody. Bojler může být nahříván aktivně vlastním topným tělesem nebo pasivně jiným zdrojem tepla. Čím je větší objem bojleru a přesnější technologie regulace teploty, tím je voda na přípravu espressa stabilnější.
Regulace teploty vody v bojleru je nejčastěji zajišťovaná pomocí termostatu, elektronického termostatu, presostatu nebo elektronikou, tedy PID regulace.

Přetlakový ventil
Přetlakový ventil (OPV = over pressure valve) je velmi důležitý díl u kávovarů s vibračním čerpadlem. Díky tomuto ventilu pustí kávovar na kávu požadovaný (nastavený) tlak a přebytečný tlak vrátí přetlakovým okruhem zpět. Přebytečný tlak je rozdíl mezi výkonem čerpadla a nakalibrovanou hodnotou přetlakového ventilu. Je samozřejmě důležité, aby byl v kávovaru použit kvalitní a hlavně kalibrovatelný/nastavitelný přetlakový ventil.

Třícestný ventil
Třícestný ventil je velmi důležitý technický prvek ve vybavení kávovaru. Otevírá/přepíná mezi těmito cestami - zdroj horké vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Při zapnutí výdeje kávy se otevře přívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je uzavřená. Při vypnutí výdeje kávy se otevře cesta  mezi hlavou kávovaru a odpadem, zdroj vody se uzavře. Díky tomuto ventilu se po extrakci kávy uvolňuje tlak v hlavě kávovaru a přebytečná voda je odváděna do odpadu. Na základě tohoto principu je také možné provádět správnou údržbu kávovaru, zpětný oplach (backflush).

Presostat
Regulace teploty na základě vzájemného vztahu teploty a tlaku. Využívá se principu, že s vyšší teplotou roste tlak a obráceně. Presostat má citlivou membránu, která dává řídící jednotce zpětnou vazbu o tlaku a podle toho topné těleso spíná a vypíná. Tato technologie se využívá spíše u HX řešení (výměníků) s nižší pořizovací cenou, u kávovarů s vyšší cenovkou jsou pak presostaty nahrazeny PID regulací. U presostatu nelze uživatelsky teplotu regulovat.

Vibrační čerpadlo
Vibrační čerpadlo je nejrozšířenější druh čerpadla u domácích kávovarů, u pákových i automatických. Jedná se o výrazně levnější technologii než je profesionální rotační čerpadlo. Víme už, že optimální tlak pro přípravu espressa je přibližně 9 barů. Víme také, že se jedná o údaj, který se nastavuje u rotačních čerpadel a vibrační čerpadla kalibrujeme na přibližně 10 - 11 barů. Z výroby jsou ale vibrační čerpadla s výkonem přibližně 15 - 20 barů, jak tedy zařídit, aby dodávali na kávu požadovaný nižší tlak? To zařídí přetlakový ventil (OPV = over pressure valve), který je v kávovarech s vibračním čerpadlem zásadní.

Zásobník na vodu
Zásobníkem na vodu disponují všechny domácí kávovary. Do zásobníku na vodu doporučujeme vložit vhodný filtr na vodu (změkčovač). Zásobník na vodu doporučujeme důkladně vymývat v pravidelných intervalech.
Domácí kávovary s rotačním čerpadlem mají zpravidla vedle zásobníku na vodu také možnost připojení na vodovodní řad, je tedy možné potom přepínat (mechanicky nebo v elektronice) mezi zdrojem vody zásobník a pevné připojení.

Parametry
Bojler výměník (HX)
Pasivní ohřev šálků
Čerpadlo vibrační
Zdroj vody zásobník
Objem zásobníku na vodu 2,9 l
Objem ohřívače 1,8 l
Barva černá, stříbrná
Materiál nerezová ocel, mosaz, měď
Napětí 230 V
Celkový příkon 1 400 W
Tlak čerpadla: 15 bar
Výška 365 mm - včetně rámu kolem plochy pro šálky
Šířka 295 mm
Hloubka 430 mm
Hmotnost 23 kg

Rozsah dodávky:
Filtr, čistící kartáček, pěchovadlo

Poslat dotaz / připomínku
Vaše jméno
E-mail
Telefon
Dotaz / připomínka
Kontrolní kódZadejte, prosím, číslice z obrázku.

Splátkový prodej - La Pavoni Cellini Classic black pákový kávovar

Kalkulačka splátek ESSOX

Nedávno prohlížené zboží


SOUHLASÍM
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.